Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 ½ κιλά σπαράγγια με κομμένα κοτσάνια
28 σκελίδες σκόρδο (4 σε κάθε βάζο)
7 κουταλιές της σούπας άνηθο (1 κουταλιά σε κάθε βάζο)
7 πιπεριές καγιέν (1 σε κάθε βάζο)
9 φλιτζάνια νερό
9 φλιτζάνια λευκό ξίδι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό
Εκτέλεση:
Εύκολος και απλός τρόπος για τη συντήρηση των σπαραγγιών όλο το χρόνο
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε το ξύδι, το νερό και το αλάτι και ζεσταίνετε μέχρι να πάρει μια βράση. Τοποθετήστε το σκόρδο και κόκκινο τσίλι στο πάτο του βάζου. Στη συνέχεια ρίχνετε τα σπαράγγια με κομμένα τα κοτσάνια μέσα στο βάζο, συμπληρώνετε με το ζεστό υγρό και προσθέστε από μια κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο. Ανακατεύετε λίγο με ένα πιρούνι και καλύψτε τα σπαράγγια με το λάδι.
Κλείνετε το βάζο με το καπάκι και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε λίγη ώρα να κρυώσει και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 24 ώρες. Διατηρήστε το σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 3 μήνες.