Υλικά:
Για 2-4 άτομα
400 γραμμάρια φρέσκα σύκα κομμένα στη μέση
400 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/4 της κούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι μαγειρεμένα πράσινα φασόλια σόγιας (ενταμάμε)
1/4 ολόκληρα καβουρδισμένα φουντούκια
200 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
αλάτι και πιπέρι
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για όλες τις ώρες
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή εστία.
Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνετε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα σε φέτες. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας λαβίδες αφαιρέστε τα μανιτάρια από το τηγάνι και ρίξτε σε μια σαλατιέρα.
Γυρίστε τη θερμότητα στο δυνατό.
Ρίξτε τα σύκα κομμένα στη μέση και μαγειρεύετε για 3 -4 λεπτά.
Αφαιρέστε τα σύκα απ΄το τηγάνι και βάλτε τα μαζί με τα μανιτάρια.
Προσθέστε τα βρασμένα πράσινα φασόλια σόγιας (ενταμάμε), τα φουντούκια, και το κατσικίσιο τυρί στη σαλατιέρα.
Περιχύνετε με ελαιόλαδο.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στη σαλάτα.
Ανακατέψτε απαλά μια δυο φορές και σερβίρετε.