Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 φινόκιο κομμένα σε φέτες
50ml ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
4 τσιπούρες καθαρισμένες χωρίς το κεφάλι
8 φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας θυμάρι
400 γραμμάρια πατάτες baby βραστές με σε βούτυρο, λεμόνι και μαϊντανό
Λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση:
Λαχταριστές τσιπούρες στο φούρνο γεμιστές με φινόκιο και γαρνιτούρα από πατάτες και μαϊντανό
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις. Κόψτε το φινόκιο σε λεπτές φέτες, τις πατάτες baby στη μέση.
Ανοίξτε την κοιλότητα της κάθε τσιπούρας, αλατίστε και γεμίστε τις με το ψιλοκομμένο φινόκιο, θυμάρι και από 2 φύλλα βασιλικού.
Ετοιμάζουμε φωλιές από αλουμινόχαρτο. Σε κάθε κομμάτι αλουμινόχαρτου βάζετε από ένα φύλλο λαδόκολλα.
Στη συνέχεια βάζετε το κάθε ψάρι σε κάθε φωλιά αλουμινόχαρτου, ρίχνετε το τις πατάτες με το λιωμένο βούτυρο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Ραντίστε το κάθε ψάρι με χυμό λεμονιού και ξύσμα.
Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Διπλώστε τις φωλιές και σφραγίστε τις καλά.
Ψήστε για 25 λεπτά στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις και σερβίρετε με τις πατάτες.