Υλικά:
Για 2-4 άτομα
600 γραμμάρια λουκάνικο chorizo
2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
200 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
690 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας εμπορίου
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
500 γραμμάρια ζυμαρικά φετουτσίνι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού
Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη μακαρονάδα με άρωμα Ιταλίας
Αφαιρέστε την πέτσα από τα λουκάνικα και κόψτε τα σε μπουκιές. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή εστία. Μαγειρέψτε τις μπουκιές λουκάνικου ανακατεύοντας συχνά για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Μεταφορά σε ένα πιάτο.
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι και ανακατεύετε για 3-4 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να πάρει χρυσό χρώμα. Προσθέστε τη ντομάτα. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για άλλα 4-5 λεπτά. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζετε. Χαμηλώνετε την εστία σε μέτρια προς χαμηλή. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας συχνά για 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε τα λουκάνικα πίσω στη σάλτσα και ανακατεύετε. Σιγοβράζετε για περίπου 5 λεπτά ακόμη και προσθέστε το μαϊντανό.
Εν τω μεταξύ βράστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 8 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίξτε και ρίχνετε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, ανακατεύετε και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.