Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 φύλλα σφολιάτας
200 γραμμάρια τυρί ρικότα
2 κουταλιές της σούπας πέστο
150 γραμμαρίων πράσινες γεμιστές ελιές στραγγισμένες
5 πιπεριές ψημένες στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
120 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο
Ελαιόλαδο και ξίδι από λευκό κρασί
Εκτέλεση:
Αυθεντικό Ιταλικό ορεκτικό με πολύχρωμες πιπεριές και ελιές
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Απλώστε 2 φύλλα λαδόκολλας σε δυο ταψιά. Στη συνέχεια κόβετε κάθε φύλλο σε τέσσερα τετράγωνα. Τοποθετήστε τα φύλλα σφολιάτας μέσα στα ταψιά και χαράσετε τριγύρω από κάθε φύλλο 1 εκ απ’ την άκρη.
Με ένα πιρούνι τρυπήστε το εσωτερικό κάθε φύλλου σφολιάτας.
Ανακατέψτε το τυρί ρικότα μαζί με το πέστο και απλώστε το πάνω σε κάθε τετράγωνο φύλλο σφολιάτας. Προσθέστε τις ελιές ψιλοκομμένες μαζί με τις πιπεριές ψιλοκομμένες και ψήστε για 15 με 20 λεπτά.
Σερβίρετε ραντίζοντας με λίγο λάδι και ξύδι. Σερβίρετε τις τάρτες με σπανάκι φρέσκο.