Υλικά:
Για 2 άτομα
3 μεσαίες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλαδάκι θυμάρι φρέσκο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
30 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
20 κοτσανάκια σχοινόπρασο, ψιλοκομμένα
4 φιλέτα μπαρμπούνι των 400 γραμμαρίων το καθένα
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Το μπραμπούνι… με μια άλλη ματιά!
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Στο μαντολίνο κόβετε τις πατάτες σε λεπτές φέτες (σαν τσιπς). Στη συνέχεια ανακατεύετε τις πατάτες μαζί με το ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε και ρίχνετε τις πατάτες σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ψήστε για περίπου 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τις ελιές και μισή ποσότητα του σχοινόπρασου με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μούλτι μέχρι να γίνει μια απαλό και λείο μείγμα σαν πουρέ.
Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα ψαριού και ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνετε λίγο λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεστάνει ρίχνετε τα φιλέτα ψαρίου, τηγανίζετε σε δυνατή εστία για 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Χωρίστε τις πατάτες σε τέσσερα πιάτα, συμπληρώνετε με 2 φιλέτα ψαριού σε κάθε πιάτο και ραντίστε με την σάλτσα ελιάς.