Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3/4 φλιτζανιού καρύδια
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 φλιτζάνια ρόκα
Τυρί 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 φέτες προσούτο χοντροκομμένες
Φέτα θρυμματισμένη
1 πακέτο ζυμαρικά πέννες
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και μυρωδάτο πιάτο για όλες τις ώρες
Ρίχνετε τα καρύδια καβουρδισμένα, το σκόρδο, τη ρόκα ψιλοκομμένη, την παρμεζάνα και ανακατεύετε στη δυνατή σκάλα του μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα.
Βράζουμε τις πέννες σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) δηλαδή βράζουμε για περίπου 7 -8 λεπτά και σουρώνουμε.
Ρίχνουμε τις πέννες μέσα στο πέστο ρόκος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τις φέτες προσούτο και τριμμένη φέτα.