Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τα κεφτεδάκια
600 γραμμάρια κιμά
2 αυγά
1-2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
½ φραντόλα ψωμί ( 2-3 ημερών)
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 ποτήρι του λικέρ ούζο
Αλέυρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
400 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
1/2 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
8 – 10 φύλλα φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένα (ή 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος)
30 γραμμάρια μέλι
5 – 6 σταγόνες χυμός λεμονιού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Εύκολο και πρωτότυπο ορεκτικό για όλες τις ώρες
Για τα κεφτεδάκια
Μουλιάζουμε το ψωμί σε ένα γυάλινο μπολ με νερό. Αφαιρούμε με τα χέρια μας ή με ένα μαχαίρι την κόρα.
Όταν το ψωμί τραβήξει αρκετό νερό, το στύβουμε και χύνουμε το νερό.
Στο ίδιο μπολ, βάζουμε τον κιμά και τον ζυμώνουμε καλά με την ψίχα του ψωμιού.Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε.
Ρίχνουμε ακόμα τα αυγά, τη ρίγανη, το κύμινο, το ούζο, αλατοπίπερο και ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά.
Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για μια ώρα.
Όταν το βγάλουμε μπορούμε να πλάσουμε τα κεφτεδάκια.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο για 3 -4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά (γιαούρτι, σκόρδο, φύλλα δυόσμου, μέλι, χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο) και τα χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα γιαουρτιού.