Υλικά:
Για 2-4 άτομα
150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
60 γραμμάρια μέλι
800 γραμμάρια νερό
300 γραμμάρια αποξηραμένα σύκα
Εκτέλεση:
Εύκολο και πρωτότυπο γλύκισμα με αποξηραμένα φρούτα!
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα ξερά σύκα και τα ξεπλέντε πολύ καλά.
Στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό μαζί με το μέλι σε μια πλασωτέ κατσαρόλα και ζεσταίνετε σε μέτρια εστία μέχρι να πάρει μια βράση.
Μόλις η ζάχαρη λιώσει και το σιρόπι αρχίσει να κοχλάζει προσθέστε τα σύκα.
Σιγοβράζετε το γλυκό μέχρι να πάρει ξανά άλλη μια βράση και χαμηλώνουμε τη εστία για να μην εξατμιστεί το σιρόπι. Σιγοβράζετε για για 25 με 30.
Αποσύρετε από την εστία και αποθηκεύετε το γλυκό σε αποστειρωμένο βάζο.
Κλείνετε καλά με το καπάκι και τοποθετείτε το βάζο ανάποδα μέχρι να κρυώσει.