Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
1 ½ φλιτζάνι φακές
6 φλιτζάνια νερό
1/2 αβοκάντο κομμένο σε χοντρά καρέ
100 γραμμάρια ψιλοκομμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα
1 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη
300 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
1 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για το ντρέσινγκ
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για το μεσημεριανό σας γεύμα
Για τη σαλάτα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τις φακές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
Κατόπιν τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για να είναι έτοιμες για τη σαλάτα.
Όταν βράσουν τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με αβοκάντο κομμένο σε χοντρά καρέ,τη ρόκα, το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και το μαϊντανό. Τέλος πασπαλίστε με το κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο.
Για το ντρέσινγκ
Ανακατεύουμε τον φρέσκο χυμό λεμόνι με το ξύσμα και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με αλατοπίπερο σε ένα μούλτι.
Ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα το ντρέσινγκ και τη σερβίρουμε.