Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1 βάζο παντζάρια τουρσί ή βρασμένα κομμένα σε λεπτές φέτες
2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για να συνοδέψτε το μεσημεριανό σας γεύμα
Χτυπάμε ελαφρά μαζί τη μουστάρδα και το ξύδι σε ένα μικρό μπολ, αλατοπιπερώνουμε, σιγά σιγά ρίχνουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς.
Κόβετε τα παντζάρια σε λεπτές φέτες μαζί με τα αβοκάντο. Βάζετε τις φέτες από παντζάρι σε μια στρογγυλή πιατέλα μαζί με το αβοκάντο. Ραντίστε με τη σάλτσα μουστάρδας, πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.