Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 πιπερίτσες καυτερές τσίλι
600ml φλιτζάνι ζωμό θαλασσινών
200ml πελτέ ντομάτας
½ κιλό ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς δέσμες
4 καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες
12 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
Εκτέλεση:
Απαλυστικό και λαχταριστό πιάτο με θαλασσινό άρωμα!
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιλολαδο και ρίχνουμε τα καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις γαρίδες , τις πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά. Συνεχίζετε προσθέτοντας τον πελτέ ντομάτας μαζί με τον ζωμό θαλλασινών, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για περίπου 35 λεπτά.
Στη συνέχεια βράζετε σε ζεστό νερό τις ταλιατέλες για 8 λεπτά. Στη συνέχεια αφού ετοιμαστεί και η σάλτσα, σουρώνετε τις ταλιατέλες και τις ξανα ρίχεντε πίσω στην κατσαρόλα μαζί με λίγο βούτυρο,μαγειρεύετε για λίγα λεπτά ακόμη τις ταλιατέλες μέχρι να γυαλίσουν.
Σερβίρετε τις ταλιατέλες με την την σάλτα από καλαμάρια και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.