Υλικά:
Για 4-6 μερίδες
200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
145 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου
50 γραμμάρια ζάχαρη
105 γραμμάρια ασπράδι αυγού από 3 ή 4 αυγά
200 γραμμάρια /400ml Carte D’Or Φράουλα από το τετράγευστο La Gelateria 1,8 lt (σοκολάτα, φιστίκι, φράουλα, στρατσιατέλα)
Εκτέλεση:
Απολαυστικό και πρωτότυπο γλύκισμα για όλη την οικογένεια
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 145 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου, 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα για ένα λεπτό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165 βαθμούς.
Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου που θα έχει σχήμα πλάκας.
Χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με 50 γραμμάρια ζάχαρη.
Χτυπάμε άλλο ένα λεπτό.
Ανακατεύουμε στη μαρέγκα το πρώτο μείγμα που φτιάξαμε που αποτελείται από σκόνη αμυγδάλου και ζάχαρη άχνη.
Τη μαρέγκα πρέπει να τη ρίχνουμε σταδιακά και λίγο- λίγο ώστε η ζύμη που θα φτιάξουμε για τα μακαρόν να μην είναι ούτε πολύ υγρή ούτε πολύ στερεή.
Έτσι τα μακαρόν θα είναι γυαλιστερά και τραγανά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε πλαστική σακούλα κορνέ (αν δουλεύετε μόνοι σας τότε τοποθετείτε τη σακούλα κορνέ σε ένα ποτήρι και εκεί γεμίζετε το κορνέ)
Σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα κάνουμε κυκλικούς δίσκους με το κορνέ και τα χτυπάμε πάνω – κάτω απαλά για να απλωθεί καλύτερα το μείγμα.
Τοποθετούμε τα 2 ταψιά στο φούρνο στους 175 βαθμούς και ψήνουμε για 6 – 7 λεπτά το κάθε ταψί εναλλάξ στο φούρνο και θα είναι έτοιμα σε 14 λεπτά.
Στη συνέχεια γεμίζουμε τα μισά μακαρόν με μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Φράουλα από το τετράγευστο La Gelateria 1,8 lt (σοκολάτα, φιστίκι, φράουλα, στρατσιατέλα) και κλείνουμε σε “σάντουιτς” με τα υπόλοιπα μακαρόν. Αποθηκεύουμε τα μακαρόν στην κατάψυξη.