Ντοματοσαλάτα με κάππαρη και ελιές

by sidagi.gr
514 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Σιρόπι βαλσάμικου
1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι κομμές στη μέση
1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές κομμένες στη μέση
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
3 φιλέτα αντζούγιας, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη στραγγισμένη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
8 φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 τομάτες

Εκτέλεση:

Δροσερή και εύκολη σαλάτα για το μεσημεριανό σας

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις ελιές, το μαϊντανό, τις αντσούγιες, κάπαρη, σκόρδο, βασιλικός, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Για να σερβίρετε, κόψτε τις ντομάτες χοντρές φέτες και καλύψτε τις με το μείγμα της ελιάς.

Πασπαλίστε με μαϊντανό και ραντίστε με ελαιόλαδο και σιρόπι βαλσάμικου.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα