Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κουνέλι 11/2 κιλό κομμένο σε μερίδες
25 γραμμάρια κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
50 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
150ml λευκό ξηρό κρασί
2 δαφνόφυλλα
150ml ζωμό κρέατος
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν, επιπλέον για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και ζουμερό κουνέλι μαγειρεμένο σε σάλτσα κρασιού για το μεσημεριανό σας
Σε ένα μπολ ρίχνετε 1 κούπα αλεύρι. Στη συνέχεια αλευρώνετε το κουνέλι σε μερίδες.
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι και το μισό βούτυρο σε μέτρια εστία μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Στη συνέχεια ρίχνετε το κουνέλι σε μερίδες στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές. Στη συνέχεια αφαιρέστε το κουνέλι από το τηγάνι και καθαρίζετε με χαρτί κουζίνας το τηγάνι από το λάδι.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και όταν έχει λιώσει ρίχνετε το σκόρδο και τηγανίστε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέστε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας σταδιακά και προσθέστε το λευκό κρασί, τον ζωμό κρέατος, τα δαφνόφυλλα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια απαλή σάλτσα.
Επιστρέψτε τα κομμάτια του κουνελιού στο τηγάνι και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνετε για περίπου 1 ώρα σε σιγανή φωτιά.
Στη συνέχεια αφαιρέστε το κουνέλι από την σάλτσα και αφήνετε στην άκρη καλυμμένο με αλουμινόχαρτο.
Δυναμώστε τη φωτιά στο τηγάνι μέχρι η σάλτσα να βγάλει απαλές φουσκάλας. Προσθέστε τη μουστάρδα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε πάλι την εστία και αφήνετε να βράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Προσθέστε το εστραγκόν ψιλοκομμένο και ανακατεύετε. Σερβίρετε το κουνέλι ζεστό γλασαρισμένο με την σάλτσα. Γαρνίρετε με ρύζι ή πατάτες φούρνου.