Υλικά:
Για 2-4 άτομα
200 γραμμάρια πέννες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γραμμάρια τομάτες κονκασέ
150 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 μικρό ματσάκι βασιλικό χοντροκομμένο
200 γρ μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους και 100 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το μεσημερινό σας
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώστε ένα πυρέξ 33 εκ.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
Στη συνέχεια ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μαγειρεύετε τα κρεμμύδια με τις πιπεριές, το λουκάνικο κομμένο σε φέτες, ρίγανγη μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζετε το μεγείρεμα για 1 έως 2 λεπτά. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνετε να πάρει βράση να πάρει βράση. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά και προσθέστε στη σάλτσα τα βρασμένα ζυμαρικά. το σπανάκι, βασιλικό και μοτσαρέλα. Ρίχνετε το μείγμα ζυμαρικώ στο πυρέξ. Πασπαλίστε με μοτσαρέλα τριμμένη και ψήστε στο φούρνο για 25 λεπτά.