Cupcakes μαργαρίτα

by sidagi.gr
460 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τα Cupcakes
1 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
Ξύσμα και χυμό από 1 ½ λάιμ
2 κουταλιές της σούπας τεκίλα
¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ φλιτζάνι γάλα

Για το ράντισμα των cupcakes
2 κουταλιές της σούπας τεκίλα

Για την επικάλυψη
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
2 ¾ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
2 κουταλιές τεκίλα
Πρέζα χοντρό αλάτι
 

Εκτέλεση:

Αφράτα και μυρωδάτα cupcakes με ξεχωριστή και μεθυστική γεύση!

Για τα cupcakes
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε 12 χάρτινα φορμάκια σε φόρμα για cupcakes.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύετε.

Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάτε σε δυνατή σκάλα για περίπου 5 λεπτά μέχρι αν αφρατέψει.
Μειώστε την ένταση του μίξερ σε μέτρια και προσθέστε τα αυγά ανακατεύοντας.

Στη συνέχεια προσθέστε το ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, το εκχύλισμα βανίλιας και την τεκίλα ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά .
Μειώνετε την ένταση στο χαμηλό και προσθέστε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Μοιράστε το μείγμα στα χάρτινα φορμάκια cupcakes μέχρι τα 3/4. Ψήστε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφήνετε να κρυώσουν πριν απλώστε την κρέμα επικάλυψης (frosting). Σ’ αυτό το σημείο ραντίζετε τα cupcakes ελαφρά με ένα πινελάκι με τη μαργαρίτα.

Για την επικάλυψη
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο και χτυπάτε για 5 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή σκάλα. Μειώστε την ταχύτητα σε μέτρια, και σταδιακά προσθέστε την ζάχαρη άχνη, Ξύνετε το μείγμα από τα πλαϊνά του μίξερ  και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέστε το χυμό λάιμ, την τεκίλα, το αλάτι και ανακατεύετε σε δυνατή μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Εάν το μείγμα βγει λίγο πολύ μαλακό , προσθέστε λίγο επιπλέον ζάχαρη , μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά να σταθεροποιηθεί. Ρίχνετε το μείγμα σε σακούλα κορνέ και γαρνίρετε τα cupcakes. Διακοσμείτε με μια φέτα λαίμ, ξύσμα λάιμ και λίγο αλάτι.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα