Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1/2 κούπα κριθαράκι
14 ντοματίνια
150 γραμμάρια φέτα
20 ελιές θρούμπες
60 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
Θυμάρι
Βασιλικός
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Δροσερή και εύκολη σαλάτα με κριθαράκι για το μεσημεριανό σας
Βράζουμε το κριθαράκι για 10 λεπτά. Έπειτα σουρώνουμε. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε στο δύο τα ντοματίνια.
Κόβουμε τις ελιές στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Κόβουμε τη φέτα σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
Σε μία βαθιά σαλατιέρα βάζουμε το κριθαράκι, τη φέτα, τις ελιές, το σπανάκι, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τα καρυκεύματα και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.