Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Αλατοπίπερο
1 κιλό μακαρόνια φαρφάλες
3 λευκά μέρη από σέλινο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο αρακά κονσέρβα
45 γραμμάρια τόνο σε νερό, στραγγισμένο
1/2 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
1/4 φλιτζάνι απλό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα με αρακά και τόνο για το μεσημεριανό σας
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το αλατισμένο νερό και αφήνετε τα μακαρόνια να βράσουν για 8 λεπτά.
Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, ανακατεύετε το σέλινο, κρεμμύδι, αρακά και τον τόνο σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε τα κρύα μακαρόνια και ανακατέψτε. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και το ξύδι.
Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίξτε πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν . Καλύψτε με μεμβράνη και τοποθετείτε σε συντήρηση μέχρι να την σερβίρετε.