Χαλούμι σχάρας με μαρμελάδα βερίκοκο

by sidagi.gr
2,1K προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

250 γραμμάρια χαλούμι
250 γραμμάρια φλιτζάνια βερίκοκα κομμένα σε κύβους 
1/4 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ
ματσάκι φρέσκο ​​δυόσμο

Εκτέλεση:

Για τους λάτρεις της Κυπριακής κουζίνας! Ψητό χαλούμι στη σχάρα γαρνιρισμένο με βελούδινη μαρμελάδα βερίκοκο!

Ετοιμάζετε πρώτα το σιρόπι ρίχνοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνετε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέστε τα ψιλοκομμένα βερίκοκα. Μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν σε μέτρια εστία για περίπου 10 – 15 λεπτά. Έπειτα πολτοποιήστε τα βερίκοκα με ένα πιρούνι και αφαιρείτε από την εστία. Σ’ αυτό το σημείο μπορείτε να αποθηκεύστε το μείγμα στο ψυγείο για να ψυχθεί πιο γρήγορα.

Στη συνέχεια κόβετε το χαλούμι σε οχτώ φέτες
Ζεστάνετε μια σχάρα (τηγάνι) σε υψηλή θερμοκρασία και μαγειρέψτε το χαλούμι για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά.  Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.
Τοποθετήστε σε κάθε πιάτο από 3-4 φέτες απλώνοντας στην κορυφή από 1 κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα βερίκοκο. Πασπαλίζουμε με το δυόσμο μαζί με ξύσμα λάιμ και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα