Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
1 κιλό φρέσκια φασολάκια
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
10 ντοματίνια
Φέτα θρυμματισμένη
1 κούπα κρουτονς
Εκτέλεση:
Δροσερή και εύκολη σαλάτα για όλες τις ώρες
Καθαρίζουμε τα φασολάκια κόβοντας τις άκρες και αφαιρώντας τις πλάγιες ίνες. Εάν είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση. Τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει τα ζεματάμε περίπου για 12 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
Παίρνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση.
Τις σοτάρουμε καλά μέχρι να μαυρίσουν. Αμέσως μετά τις βγάζουμε και τις πετάμε. Μ’ αυτόν τον τρόπο το λαδάκι μας θα πάρει όλο το άρωμα του σκόρδου χωρίς να βαρύνει καθόλου.
Ρίχνουμε μέσα τα φασολάκια και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα με προσοχή να μη διαλυθούν.
Όταν γυαλίσουν και ζεσταθούν καλά σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και τα σερβίρουμε σε βαθιά σαλατιέρα ζεστά μαζί με τα ντοματίνια, τη φέτα θρυμματισμένη και τα κρουτόνς.