Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη βάση μπισκότου
125 γραμμάρια μπισκότα ολικής άλεσης
50 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση
300ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
250 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
200 γραμμάρια φρέσκο ανανά πολτοποιημένο
½ φλιτζάνι κρέμα καρύδας
2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
κομμάτια ανανά
¼ φλιτζάνι θρυμματισμένη καρύδα καβουρδισμένη
Εκτέλεση:
Δροσερό και εύκολο γλύκισμα για όλες τις ώρες
Για τη βάση μπισκότου
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το θρυμματισμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μοιράζετε το μείγμα μπισκότου σε κάθε ποτήρι και αποθηκεύετε στο ψυγείο ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μαζί μέχρι γίνει μια απαλή κρέμα.
Σ’ αυτό το σημείο ρίχνετε τον πολτοποιημένο ανανά σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνετε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση. Αυτό γίνεται για να μην πικρίσει ο ανανάς. Αφήνετε να κρυώσει ο ανανάς πριν τον ανακατέψτε με το υπόλοιπο μείγμα.
Σ’ αυτό το σημείο χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί.
Ρίχνετε τον πολτοποιημένα ανανά, την κρέμα καρύδας και τη βανίλια μέσα στο μείγμα από το τυρί κρέμα και δυπλώνετε το μείγμα με τη σφικτή σαντιγί μέχρι να γίνει μια απαλή και λεία κρέμα.
Ρίχνετε την κρέμα πάνω από το μείγμα μπισκότου και βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
Για την επικάλυψη
Διακοσμήστε με καβουρδισμένη θρυμματισμένη καρύδας και τα κομμάτια ανανά.