Υλικά:
Για 4-6 άτομα
500 γραμμάρια σπαγγέτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο , κομμένες σε λεπτές φέτες
800 γραμμάρια ντοματίνια
1 φλιτζάνι βασιλικό, χοντροκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας
Βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά al dente και στραγγίζετε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο. χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο περίπου δύο λεπτά .
χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια- υψηλή και προσθέτουμε τα ντοματίνια και το αλάτι για δύο περίπου λεπτά.
προσθέστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό που βράζει στα ντοματίνια και σιγοβράζετε για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύετε για 2 με 3 λεπτά.
σβήνετε την εστία και προσθέστε το βασιλικό και την παρμεζάνα. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.