Υλικά:
Για 6-8 άτομα
200 γραμμάρια Πασχαλινά κουλουράκια
110 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (λιωμένο όχι καυτό)
300 γραμμάρια τυρί κρέμα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
1 βάζο μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι
Εκτέλεση:
Σας περίσσεψαν κουλουράκια από το Πάσχα; Φτιάξτε ένα cheesecake με βάση από Πασχαλινά κουλουράκια
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίστε στο μπλέντερ τα κουλουράκια μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη, κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αφού γίνει ένα μείγμα, το ρίχνουμε σε μια φόρμα ή ένα τσέρκι 20 εκ. δακτυλίδι και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα μας.
Αφού δούμε ότι ψήθηκε την βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει, ή μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.
Αφού κρυώσει η βάση, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη σαντιγί μας απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα και στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα με απαλές κινήσεις.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρουμε το γλυκό, πριν το σερβίρουμε.
Για το σερβίρισμα το κόβουμε τριγωνικά και το περιχύνουμε με μαρμελάδα φράουλα.