Υλικά:
100 ml Βιτάμ Culinesse
½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
350 γρ. ανάμικτα λαχανικά
50 ml κρασί λευκό ξηρό
½ κιλό ρύζι αρμπόριο
1 ½ λίτρο έτοιμος ζωμός λαχανικών
(3 σπιτικούς ζωμούς λαχανικών Κnorr διαλυμένους σε 1 ½ λίτρο καυτό νερό)
100 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
Πέταλα παρμεζάνας για το γαρνίρισμα
Ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακαλύψτε την πιο λαχταριστή συνταγή για σπιτικό ριζότο με το βιτάμ Culinesse
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε Βιτάμ Culinesse και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα λαχανικά και σοτάρουμε.
Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, σβήνουμε με κρασί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς.
Συμπληρώνουμε ρίχνοντας το ζωμό σιγά- σιγά και ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου το ρύζι χυλώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο Βιτάμ Culinesse, την κρέμα γάλακτος, και την τριμμένη παρμεζάνα.
Τέλος, προσθέτουμε τα πέταλα παρμεζάνας και λίγο αλατοπίπερο.