Υλικά:
Για τη σαλάτα
1 πακέτο μακαρόνια βίδες
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Ελιές μαύρες καθαρισμένες
1 συσκευασία μποτσαρέλα σε μπαλάκια
Για το πέστο ριγάνης
1 φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
50 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
1/3 φλιτζανιού Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και δροσερή μακαρονοσαλάτα για όλες τις ώρες
Για τη σαλάτα
Σε κατσαρολάκι βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά και σουρώνουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μακαρόνια σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τις ελιές, τη μοτσαρέλα σε μπαλάκια και το πέστο ανακατεύοντας. Βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο και μετά σερβίρουμε.
Για το πέστο ριγάνης
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τη φρέσκια ρίγανη, τα αμύγδαλα, αλάτι, πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Προσθέτουμε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη φέτα και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ τις πατάτες με τη σάλτσα πέστο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
Ένα μπουκάλι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό περιέχει όλη τη μοναδικότητα και τη ξεχωριστή γεύση του ελληνικού ελαιολάδου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από επιλεγμένους ελαιώνες της Πελοποννήσου. Το ιδιαίτερο άρωμα φρεσκοκομμένης ελιάς και η μεστή, φρουτώδης γεύση του μετατρέπουν ακόμα και τις πιο απλές συνταγές σε γευστικές εμπειρίες. Δένει υπέροχα με την παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα, ο πλούτος των αρωμάτων του αναδεικνύει τις συνταγές με κυνήγι ενώ η πικάντικη γεύση φρεσκοτριμμένου πιπεριού και φύλλων ελιάς «στολίζουν» τα παραδοσιακά ψητά φούρνου και τα μαγειρευτά λαχανικά.