Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για το πέστο
4 ματσάκια βασιλικός
2-3 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
200 ml ελαιόλαδο
80 γραμμάρια κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 συσκευασία μοτσαρέλα σε μπαλάκια
Για τα μακαρόνια
1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι
10 ντοματίνια ψημένα στο γκριλ για 6-7 λεπτά
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και ανοιξιάτικο πιάτο για το μεσημεριανό σας
Για το πέστο
Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Για τα μακαρόνια
Στο γκριλ του φούρνου βάζουμε τη σχάρα στη 3 σκάλα και αραδιάζουμε τα ντοματίνια σε ένα ταψί, ραντίζουμε με λίγο λαδάκι, αλάτι, ρίγανη και ψήνουμε για 6- 7 λεπτά ίσα ίσα να μαλακώσουν.
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου για περίπου 8 λεπτά.
Ρίχνουμε τα λιγκουίνι μέσα στη σάλτσα πέστο και τα ντοματίνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με μπαλάκια μοτσαρέλας.