Υλικά:
Για 4 -6 άτομα
10 γλυκοπατάτες πορτοκαλί
¾ φλιτζανιού γάλα φρέσκο ή εβαπορέ (χλιαρό)
80 γραμμάρια Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Συνοδέψτε τα ψητά σας με πουρέ γλυκοπατάτας, ένα ιδιαίτερο συνοδευτικό με βουτυρένια γεύση!
Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό. Περιμένουμε λίγο να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε αφαιρώντας τυχόν ίνες που βρίσκονται κοντά στη φλούδα και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Τις λιώνουμε στον μύλο των λαχανικών ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.
Ρίχνουμε το Flora με βούτυρο σε κατσαρόλα προσθέτουμε τον πουρέ και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει το Flora με βούτυρο.
Τέλος, προσθέτουμε το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.
Tips
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις μισές γλυκοπατάτες με λευκές ελληνικές γλυκοπατάτες που είναι πιο νόστιμες.
Μπορείτε να προσθέσετε στον πουρέ 1 κουταλιά μουστάρδα απαλή ή ντιζόν.
Προετοιμασία:15 λεπτά
Μαγείρεμα: 45 λεπτά
Της Αντωνίας Κατή
(food stylist & συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής)