Σαλάτα με σπαράγγια, χαλούμι και πέστο βασιλικού με ελαιόλαδο

by sidagi.gr
390 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομαΣαλάτα με σπαράγγια, χαλούμι και πέστο βασιλικού με ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, με αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
300 γραμμάρια τυρί χαλούμι
1 ματσάκι σπαράγγια μεσαίου μεγέθους, περίπου  1 κιλό
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι κομμένα σε φέτες

Για τo πέστο με ελαιόλαδο
80 γραμμάρια κουκουνάρι
25 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
25 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
25 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο
200 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστή και χορταστική σαλάτα για το μεσημεριανό σας

Για τη σαλάτα
Με λίγο απορροφητικό χαρτί κουζίνας σκουπίζετε το χαλούμι. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το σε 8 φέτες, μαζί με τις άκρες.
Κατόπιν αλευρώστε τα.

Ζρσταίνετε 2 κουταλιές Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Αφού ζεστάνει το ελαιόλαδο ρίχνετε  τις αλευρωμένες φέτες από το χαλούμι και τηγανίζετε για 1 λεπτό τη μεριά μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο μεριές.

Σε μια κατσαρόλα γεμίζετε μέχρι τη μέση με νερό και ζεσταίνετε σε δυνατή εστία μέχρι να πάρει βράση.
Ρίχνετε τα σπαράγγια και χαμηώνετε την εστία σιγοβράζοντας για 3 – 4 λεπτά.

Στραγγίξτε τα σπαράγγια. Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε το χαλούμι, τα σπαράγγια χοντροκομμένα, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε φέτες. Ραντίζετε με 4 κουταλιές σούπας με το πέστο. Ανακατεύετε και σερβίρετε.

Για τo πέστο με ελαιόλαδο
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.

Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.

Προσθέτουμε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

Ένα μπουκάλι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό περιέχει όλη τη μοναδικότητα και τη ξεχωριστή γεύση του ελληνικού ελαιολάδου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από επιλεγμένους ελαιώνες της Πελοποννήσου. Το ιδιαίτερο άρωμα φρεσκοκομμένης ελιάς και η μεστή, φρουτώδης γεύση του μετατρέπουν ακόμα και τις πιο απλές συνταγές σε γευστικές εμπειρίες. Δένει υπέροχα με την παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα, ο πλούτος των αρωμάτων του αναδεικνύει τις συνταγές με κυνήγι ενώ η πικάντικη γεύση φρεσκοτριμμένου πιπεριού και φύλλων ελιάς «στολίζουν» τα παραδοσιακά ψητά φούρνου και τα μαγειρευτά λαχανικά.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα