Υλικά:
Για 4 άτομα
1 κιλό πατάτες
1 φλιτζάνι γάλα (χλιαρό)
80-100 γραμμάρια Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Εκτέλεση:
Απαλός βελούδινος πουρές πατάτας με βουτυρένια υφή Flora για να συνοδέψτε τα ψητά σας
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με κρύο νερό. Τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Τις ξεφλουδίζουμε πριν κρυώσουν καλά και τις αλέθουμε στο μύλο λαχανικών ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Ρίχνουμε το Flora σε κατσαρόλα προσθέτουμε τον πουρέ και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει το flora.
Τέλος, προσθέτουμε το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.
Tips
Καλό θα είναι να μην πολτοποιήσουμε τις πατάτες στο μπλέντερ ή στο multi γιατί θα γίνουν μια κολλώδης μάζα.
Για πιο πλούσια γεύση μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με κρέμα γάλακτος.
Για περισσότερη νοστιμιά μπορούμε να βράσουμε τις πατάτες ξεφλουδισμένες σε ζωμό βοδινού ή κότας ή ακόμη και σε φρέσκο γάλα.
Μπορούμε να αρωματίσουμε τον πουρέ μας με μυρωδικά και μπαχαρικά της αρεσκείας μας όπως μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, κόλιανδρο, θυμάρι, εστραγκόν κ.ο.κ.
Μαγείρεμα: 40 – 45 λεπτά
Προετοιμασία: 10 -15 λεπτά
Της Αντωνίας Κατή
(food stylist & συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής)