Υλικά:
Για 4-6 άτομα
260 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα (70% κακάο) ψιλοκομμένη
120ml κόκκινο κρασί (Cabernet Sauvignon ή κάποιο άλλο φρουτώδες γλυκό κρασί)
60ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Κακάο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Πρωτότυπη και εύκολη συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας που θα σας ξετρελάνουν
Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και την αφήνετε στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι σιγοβράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το κρασί μέχρι πάρει μια βράση μέχρι να βγάλει μικρές φουσκάλες στα τοιχώματα της κατσαρόλας. Στη συνέχεια ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος μέσα στη ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει μια απαλή και λεία σοκολάτα. Στη συνέχεια καλύπτουμε το μείγμα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες μέχρι το μείγμα να σφίξει καλά.
Στη συνέχεια με ένα κουταλάκι του γλυκού πλάθετε σε μπαλίτσες το μείγμα γκανάζ και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ με σκόνη κακάο. Καλύπτετε τα τρουφάκια με το κακάο και σερβίρετε.