Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
70 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
200 γραμμάρια χαλβά με ταχίνι (σοκολάτα βανίλια)
1 σοκολάτα κουβερτούρα σκούρα ή γάλακτος 225 γραμμάρια
1 κομμάτι βούτυρο (1 κουταλιά του γλυκού)
2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση:
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτικό φοντάν σοκολάτας με γεύση χαλβά
Σε ένα μπολ βάζετε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το βούτυρο και τα λιώνετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1, 5 με 2 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου.
Στη συνέχεια κόβετε την κουβερτούρα σε ψιλά κομμάτια και βγάζετε το ζεστό ζαχαρούχο γάλα από τον φούρνο.
Με μια σπάτουλα ενώνετε την κουβερτούρα με το ζαχαρούχο και όταν λιώσει προσθέτετε το κακάο μαζί με τον χαλβά ψιλοκομμένο και τα καρύδια ψιλοκομμένα, ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα και ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί ή με λαδόκολλα καλύτερα για να κόβετε στο τέλος πιο εύκολα. Αφήνετε να παγώσει καλά για 3 ώρες και σερβίρετε.