Υλικά:
Για 4-6 άτομα
450 γραμμάρια πέννες ολικής άλεσης
450 γραμμάρια κατεψυγμένο σπανάκι, στραγγισμένο
400 γραμμάρια άπαχη μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους
400 γραμμάρια ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα
1 κονσέρβα ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
1 1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες, αν θέλετε
4 – 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι για γεύση
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και υγιεινό πιάτο για το μεσημεριανό σας
Ρίχνετε τις πέννες ολικής στην κατσαρόλα με βραστό νερό και βράζετε AlDente για περίπου 8 λεπτά.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους, τις ελιές και τις ντομάτες. Τοποθετήστε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Στραγγίστε το σπανάκι και προσθέστε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο, λιαστή ντομάτα στο μούλτι και χτυπήστε μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα. Προσθέστε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τις ελιές μαζί με το μείγμα λιαστής ντομάτας. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά και σερβίρετε.