Υλικά:
Για 4-6 μερίδες
Για τη βάση
1 1/ 3 φλιτζάνι τριμμένα μπισκότα ολικής άλεσης
60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας κρέμα κάστανου
Για τη γέμιση
600 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
3 κρόκοι αυγών
3/4 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
½ κλωνάρι βανίλιας
1 φλιτζάνι κρέμα κάστανου
Για να διακοσμήσετε
Ζαχαρωμένα κάστανα ( προαιρετικά )
Εκτέλεση:
Το απόλυτο χειμωνιάτικο γλυκό για να συνοδέψτε τον καφέ σας
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώστε μια λυόμενη φόρμα διαμέτρου 28 εκ. Τυλίξτε τη φόρμα εξωτερικά με αλουμινόχαρτο και αφήνετε στην άκρη, Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψί μεγάλο ψησίματος.
Ρίχνουμε τα αλεσμένα μπισκότα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και την κρέμα κάστανου.
Στο κάδο του μίξερ μίξερ ρίχνετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη, τα αυγά και τους κρόκους των αυγών και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα, προσθέστε το χυμό λεμονιού , ξύστε τους σπόρους από το κλωνάρι βανίλιας και προσθέστε στο μείγμα, τέλος, προσθέτουμε τη κρέμα κάστανου, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα.
Τοποθετήστε τη φόρμα μέσα στο ταψί και προσθέστε ζεστό νερό μέχρι τη μέση της φόρμας. Βάζετε για ψήσιμο για περίπου μία ώρα στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις.
Μόλις ψηθεί το cheesecake , αφαιρέστε το από το ταψί και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλο το βράδυ.
Βγάλτε το cheesecake από τη φόρμα και τη μεταφορά σε μια πιατέλα , διακοσμήστε με ζαχαρωμένα κάστανα.
Για να κόψετε το κομμάτι και να βγαίνει καθαρό βουτήξτε το μαχαίρι πρώτα σε ζεστό νερό και μετά κόψτε.