Φρουτάλια με προσούτο και κασκαβάλι Λήμνου

by sidagi.gr
636 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 μερίδες

500 γραμμάρια πατάτες κομμένες σε κύβους
50ml ελαιόλαδο
15 φέτες προσούτο ψιλοκομμένο
8 αυγά
100 γραμμάρια τυρί κασκαβάλι Λήμνου τριμμένο
πιπέρι μαύρο τριμμένο

Εκτέλεση:

Μια ομελέτα διαφορετική από το νησί της Άνδρου. Σας προτείνουμε την εκδοχή με ένα από τα νοστιμότερα αλαντικά!

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τις πατάτες. Σκεπάζετε και αφήνετε τις πατάτες να σιγοψηθούν, χωρίς να τηγανιστούν, ανακατεύοντάς τις. Όταν μαλακώσουν προσθέτετε το ψιλοκομμένο προσούτο και ανακατεύετε.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το τριμμένο τυρί και πιπέρι και τα προσθέτετε στο τηγάνι ανακατεύοντας απαλά. Όταν ψηθεί από τη μια πλευρά, την αναποδογυρίζετε προσεκτικά, για να ψηθεί κι από την άλλη μεριά και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα