Υλικά:
Μισό κιλό φύλλο κρούστας
Μισό φλιτζάνι μαργαρίνη
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι:
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
Σπιτικά κουρκουμπίνια σιροπιαστά! Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή!
Στρώνουμε τα φύλλα δύο-δύο βουτυρώνοντας ανάμεσα τους. Διπλώνουμε στη μέση, βουτυρώνουμε πάλι και ύστερα τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Βρέχουμε στην άκρη για να κλείσει καλά.
Βάζουμε τα ρολά στο ψυγείο για τουλάχιστον 40 λεπτά μέχρι να σφίξουν. Τα κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς περίπου 1 εκ πάχος και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά για 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια εστία. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα κουρκουμπίνια λίγα λίγα και αφήνουμε 4 – 5 λεπτά να σιροπιαστούν καλά και τα βγάζουμε από το σιρόπι.
Φωτογραφίες / Κείμενο : Εύα Φιλιπποπούλου