Υλικά:
Για 4-6 μερίδες
Για το φύλλο
1 ποτήρι κρασιού χλιαρό νερό
Λίγο αλάτι
Λίγες σταγόνες λάδι
Λίγες σταγόνες λεμόνι
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις ώρες
Για τη γέμιση
1 κιλό μυζήθρα γλυκιά ή αλμυρή
Λίγη ζάχαρη αν θέλουμε
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Παραδοσιακό κρητικό ορεκτικό για όλη την οικογένεια
Ετοιμάζετε με τα υλικά φύλλου τη ζύμη ώστε να γίνει μαλακή και ανοίγετε το φύλλο. Με ένα καπάκι κόβετε μικρά κομμάτια. Λιώνετε τη μυζήθρα με ένα πιρούνι μαζί με τη ζάχαρη και παίρνετε μια κουταλιά, την οποία την τοποθετείτε στα στρογγυλά κομμάτια.
Τα διπλώνετε, τα κλείνετε καλά στις άκρες και τα ψήνετε σε καυτό λάδι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.