Ρολά σφολιάτας με πραλίνα φουντουκιού

by sidagi.gr
582 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 μερίδες

1 συσκευασία ζύμη σφολιάτας εκτός κατάψυξης
1 συσκευασία πραλίνα φουντουκιού 250 γραμμάριων
1 αυγό για το έλλειμμα
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Πρωτότυπο και εύκολο γλύκισμα για όλη την οικογένεια

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.  Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας στο πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο μισό εκατοστό πάχος.  Στη συνέχεια απλώνετε τη με μια σπάτουλα τη πραλίνα φουντουκιού σε όλη την επιφάνεια του φύλλου αφήνοντας 1,5 εκ απόσταση από το φύλλο.
Στη συνέχεια διπλώνετε το φύλλο μια φορά και το κόβετε στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Έπειτα κόβετε το κάθε μισό φύλλο σε λωρίδες 2 εκ. Στριφογυρίζετε τις λωρίδες και μετά τις διπλώνετε σαν “σαλιγκάρι”.

Στη συνέχεια τις τοποθετείτε στη λαδόκολλα, αλείψτε τη ζύμη με ένα χτυπημένο αυγό και βάζετε για ψήσιμο για 18 λεπτά με αντιστάσεις στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.

Πηγή : cannella-vita.blogspot.gr

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα