Υλικά:
Για 6-8 άτομα
Για το κέικ
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
2 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα
1/4 κουταλιά γλυκού βανίλια
Για το frosting
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακό
6 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 1/2-2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
Εξοπλισμός frosting
1 σπάτουλα frosting ή 1 μαχαιράκι
1 φορμα στογγυλή για βάση
Εκτέλεση:
Συμβουλές και χρήσιμες εικόνες για τέλειο πετυχημένο κέικ!
Για το κέικ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αλευρώνετε και βουτυρώνετε δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ 28 εκ. Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε για ένα λεπτό τη ζάχαρη μαζί με το ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο. Χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά.
Σε άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια. Προσθέστε το μείγμα αυγών στο κάδο του μίξερ και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να το απορροφήσει τελείως το μείγμα.
Χύστε το μείγμα στις δύο φόρμες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο πάνω για 25 με 30 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά.
Για το frosting
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο γάλα να αραιώσετε το μείγμα.
Εξοπλισμός frosting (Βήμα Βήμα επικάλυψη και συμβουλές)
Για ένα πετυχημένο κέικ με frosting χρησιμοποιείστε τα κατάλληλα προϊόντα για frosting. Θα χρειαστείτε μια σπάτουλα για frosting ή ένα μαχαίρι και μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (θα τη χρησιμοποιήσουμε σαν βάση για το frosting του κέικ.
Ξεκινήστε βάζοντας μια κουταλιά του γλυκού frosting πάνω στην αναποδογυρισμένη φόρμα για κέικ. (Αυτό θα μας βοηθήσει να σταθεροποιήσουμε το κέικ μας)
Τοποθετήστε τον πρώτο δίσκο του κέικ στη βάση της φόρμα με το ftosting. Στη συνέχεια απλώνετε την πρώτη στρώση frosting και καλύπτετε με τον δεύτερο δίσκο κέικ πιέζοντας απαλά.
Εάν δεν θέλετε να λερώσετε τη φόρμα για κέικ θα βάλετε τριγύρω από τη φόρμα 4 λωρίδες λαδόκολλας.
Καλύψτε το κέικ με ένα λεπτό στρώμα frosting. Βάλτε το κέικ στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί το frosting, γιατί θα περάσουμε ξανά άλλη μια στρώση.
Αφαιρέστε το κέικ από το ψυγείο και πάρτε μια αρκετή ποσότητα frosting και καλύψτε ολόγυρα το κέικ μαζί με την κορυφή. Σ’ αυτή τη φάση γυρίζετε το κέικ ολόγυρα με τη βοήθεια της φόρμας και με αυτό τον τρόπο μπορείτε να καλύψετε όλο το κέικ με frosting.
Για να πετύχετε τη διακόσμηση του κέικ της φωτογραφίας. Θα απλώσετε λίγη ποσότητα frosting στην κορυφή και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού θα πλάσετε τα σχήματα που μοιάζουν με κυματάκια.
Τώρα αν θέλετε να εντυπωσιάσετε ακόμα περισσότερο με τις δημιουργίες σας μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλον έναν τρόπο διακόσμησης. Για να πετύχετε το frosting της φωτογραφίας θα χρησιμοποιήσετε ένα κορνέ με χοντρή κυκλική μύτη και τη σπάτουλα για frosting ή ένα κουταλάκι.
Ρίχνουμε το frostng στη σακούλα κορνέ και κάνουμε ολόγυρα στο
Αφού απλώσετε μια λεπτή στρώση frosting στο κέικ. Βάζετε στο ψυγείο για 10 – 20 λεπτά.. Γεμίστε τη σακούλα για frosting με την κρέμα επικάλυψης της επιλογής σας. Με τη μύτη πιέστε το frosting πάνω στο κέικ μέχρι να δημιουργηθεί ένα κερασάκι σε σχήμα από frosting.
Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη σπάτουλα για να λειαίνεται το frosting.
Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο σε όλο το κέικ και αφήνετε λίγη ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρετε.
Πηγή : foodnetwork.com