Υλικά:
Για 4-6 άτομα
400 γραμμάρια (2 1/2 φλιτζάνια) ασπρισμένα αμύγδαλα χοντραλεσμένα
200 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) ζάχαρη
6 αυγά, χωρισμένα τους κρόκους από τα ασπράδια
250 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) ανάλατο βούτυρο
Λικέρ πορτοκάλι (Grand Marnier ή Triple Sec)
250 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Η Torta Caprese είναι ένα κλασικό γλυκό από το νησί Κάπρι της νότιας Ιταλίας όπου πήρε και το όνομά του!
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στο μούλτι ή στο μπλέντερ αλέστε τα αμύγδαλα σε σε λεπτούς κόκκους.
Χοντροκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφικτή μαρέγκα και αφήνετε στην άκρη.
Χτυπάμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το λικέρ πορτοκαλιού μέχρι να γίνει μια απαλή λεία κρέμα. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια διπλώνουμε το μείγμα μαζί με τη μαρέγκα με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ρίξτε σε μια βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρουμε.