Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
2 καρότα μέτρια, σε ροδέλες
2 πατάτες μέτριες, κομμένες στα τέσσερα, (προαιρετικά)
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 φρέσκες ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Παραδοσιακό και λαχταριστό πιάτο για το μεσημεριανό σας
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και τον αρακά.
Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, την πάστα, τις πατάτες, τον άνηθο, το μαϊντανό και 2 ποτήρια νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς για 40 λεπτά περίπου και να μείνει με το λάδι του.
Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό.
Συνοδέψτε το με φέτα.