Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
1/4 φλιτζανιού σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
2 αυγά
1 φλιτζάνι Splenda σε κόκκους ( σουκραλόζη υποκατάστατο ζάχαρης)
3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι άπαχο γάλα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ( προαιρετικά )
Εκτέλεση:
Αφράτα και γλυκά μπράουνις σοκολάτας χωρίς ζάχαρη για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και για διαβητικούς
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καλύπτετε ένα ταψί διαστάσεων 20 x 20 εκ. με αλουμινόχαρτο.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά , λιώνετε τη μαργαρίνη και το κακάο μαζί , ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Αφαιρέστε από την εστία και το αφήστε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη σπλέντα μέχρι να αφρατέψουν.
Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι. Ρίχνετε στο μείγμα των αυγών και στη συνέχεια ανακατέψτε με το μείγμα από το κακάο και τη μαργαρίνη .
Τέλος, προσθέστε το 1/4 φλιτζάνι γάλα και εάν θέλετε τα καρύδια .
Χύστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 25-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Αφήστε την να κρυώσει και στη συνέχεια κόβουμε σε τετράγωνα.