Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη βάση
330 γραμμάρια αλεύρι
2 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
120 γραμμάρια ζάχαρη
130 γραμμάρια βούτυρο
Για τη γέμιση
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
125 ml γάλα
2 αυγά
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με απλά υλικά σπιτκό cheesecake με γιαούρτι στο φούρνο
Πλάθουμε τη ζύμη με τα συστατικά της βάσης και απλώνουμε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη φόρμα 28 εκατοστών μέχρι και στα πλαϊνά.
Βάζουμε τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά με το μίξερ. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για μία ώρα και 10 λεπτά περίπου.