Υλικά:
Για 4-6 άτομα
300 γραμμάρια ρεβίθια
Μία ντομάτα φρέσκια αποφλοιωμένη και κομμένη σε κύβους
Μία πιπεριά κόκκινη και μία πράσινη, κομμένες σε κυβάκια
Ένα καρότο ψιλοκομμένο
Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ένα σκόρδο ψιλοκομμένο
Μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Λαχταριστά ρεβίθια στο φούρνο με ντομάτα και μυρωδικά
Αφήνουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε μπολ με μπόλικο νερό και μια κουταλιά σούπας αλάτι. Την επόμενη τα ξεπλένουμε καλά και τους ρίχνουμε μια κουταλιά σούπας σόδα. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε 10-15 λεπτά για να ξεπλύνουμε στη συνέχεια πολύ καλά με άφθονο νερό.
Βάζουμε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα με νερό τόσο όσο για να βράσουν καλά, όχι όμως να χυλώσουν. Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε πυρέξ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο φούρνο, προσθέτοντας λίγο ζεστό νεράκι και σκεπάζοντας το πυρέξ. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη μέχρι να πάρουν χρώμα.