Υλικά:
Για 4-6 άτομα
350 γραμμάρια άπαχο μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια σπάλα ή ελιά
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
15 γραμμάρια βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 -4 πατάτες κομμένες σε κύβους
1/2 πράσινη πιπεριά
2 μικρά πορτοκάλια
ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Μια πολύ εύκολη και νοστιμότατη παραλλαγή ψητού που αρκεί να μπει στο φούρνο με γάστρα
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και αλευρώνουμε το κρέας.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά ώστε να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε καλά σε όλες τις πλευρές.
Στύβουμε τα πορτοκάλια και κρατάμε το εξωτερικό τους μέρος.
Ακολούθως, μεταφέρουμε το μείγμα που υπάρχει στο τηγάνι σε μια γάστρα και προσθέτουμε το χυμό και ένα ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε τις πατάτες γύρο από το μοσχάρι και σκεπάζουμε τη γάστρα, ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Σερβίροντας γαρνίρουμε το πιάτο με το φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.