Υλικά:
Για 6-8 άτομα
300 γραμμάρια ζεστό νερό προς χλιαρό
30 γραμμάρια ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γραμμάρια αλάτι χοντρό
10 – 12 Ντοματίνια
Δεντρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας ελιές καθαρισμένες
Εκτέλεση:
Φτιάξτε την αυθεντική συνταγή για Ιταλική focaccia και απολαύστε τη με το φαγητό σας
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζεστό νερό, τη ζάχαρη, 2 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η μαγιά περίπου 5 – 7 λεπτά.
Σε άλλο μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μισό αλάτι.
Ρίχνετε τη μαγιά στο αλεύρι και ζυμώνετε το μείγμα για 10 λεπτά.
Λαδώστε ένα μπολ, βάζετε την ζύμη, την σκεπάζετε και την αφήνετε
σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 60 λεπτά.
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις. Λαδώνετε ένα ταψάκι ή βάζετε λαδόκολλα.
Πατάτε την ζύμη να ξεφουσκώσει και την αδειάζετε από το μπολ σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Την ζυμώνετε για 2 – 3 λεπτά και την ρίχνετε στο ταψί, την πατάτε με τα δάχτυλά σας να απλώσει σε μέγεθος 20 x 30 εκ. Περίπου.
Σκεπάζετε με μια μεμβράνη και αφήνετε πάλι σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά.
Αλείφετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και με τα δάχτυλά σας πιέζετε την επιφάνεια σε διάφορα σημεία για να κάνετε βαθουλώματα. Πασπαλίζετε το υπόλοιπο αλάτι και πασπαλίζετε το δεντρολίβανο.
Πιέζετε τις ελιές και τα ντοματίνια μέσα στη ζύμη.
Βάζετε για ψήσιμο στη δεύτερη σκάλα του φούρνου για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.