Υλικά:
Για 2-4 άτομα
500 γραμμάρια ζυμαρικά τορτελίνι
Για τη σάλτσα
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
10 κλωνάρια μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι φρέσκο
πιπέρι κόκκινο
λίγο ζάχαρη
5 ντομάτες ώριμες
250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά
Εκτέλεση:
Δροσερή μακαρονάδα με απαλή γεύση για όλες τις ώρες
Βράζουμε τα τροτελίνι σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και φυλάμε σε ζεστό μέρος.
Για τη σάλτσα
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις ξανθύνει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι λίγο, πιπέρια, τη ζάχαρη, λίγο νερό από το βρασμό (από τις πέννες) και βράζουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα μας και να μειωθεί ο όγκος της.
Ρίχνουμε τη σάλτσα μαζί με τις πέννες σε μία κατσαρόλα ή μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα από το βρασμό και βράζουμε για ένα λεπτό ακόμα.
Σερβίρουμε τα τορτελίνι με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο φρέσκο πιπέρι.