Φριτάτα με αβοκάντο και μπέικον

by sidagi.gr
512 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

2 ασπράδια αυγών
2 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκκομένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασσο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πιπέρι
150 γραμμάρια γραβιέρα
1 αβοκάντο καθαρισμένο, κομμένο σε κύβους
5 λωρίδες ψιλοκομμένες
8 ολόκληρα αυγά
2 βρασμένες πατάτες κομμένες σε ροδέλες

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό που άνετα αντικαθιστά το μεσημεριανό σας γέυμα

Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και το πιπέρι. Ρίχνουμε στα χτυπημένα αβγά τα τυριά, το αβοκάντο κομμένο σε κύβους, το μπέικον, το κρεμμύδι, το βασιλικό και το σχοινόπρασο.

Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το μείγμα των αβγών μαζί με τις πατάτες. Αφήνουμε τη φριτάτα να σιγοψηθεί για 5 λεπτά και μετά τη βάζουμε στο φούρνο για 5  λεπτά ακόμα.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα