Υλικά:
Για 4-6 άτομα
300 γραμμάρια βανίλιες καθαρισμένες, κομμένες σε φέτες
250 γραμμάρια ροδάκινα καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3/4 κουταλιάς του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια
1/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση:
Ζουμερό και εύκολο κρίσπ με φρούτα για το πρωινό σας
Στο πάτο ενός πυρέξ ρίχνετε τις καθαρισμένες βανίλιες μαζί με τα ροδάκινα με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε ζάχαρη, αλεύρι, νιφάδες βρώμης, κανέλα, μοσχοκάρυδο, καρύδια, λιωμένο βούτυρο τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω απ’ τα φρούτα.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά. Αφού ψηθεί βγάζουμε απ’ τον φούρνο και αφήνουμε 5 με 10 λεπτά να ηρεμήσει, θα δείτε ότι η ζύμη θα “πέσει” τότε είναι έτοιμο να κόψετε κομμάτι.