Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για το φύλο και γέμιση
500 γραμμάρια φύλλο καταΐφι
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
200 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
50 γραμμάρια γάλα
Για το σιρόπι
600 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμός από μισό λεμόνι
400 γραμμάρια νερό
Εκτέλεση:
Μικρασιάτικο καταΐφι με τυρί!
Για το φύλο και γέμιση
Λιώνουμε το βούτυρο, βρέχουμε με αυτό το φύλλο καταΐφι και βάζουμε μια στρώση σε ένα ταψί. Ανακατεύουμε τα τυριά με το γάλα μέχρι να γίνουν κρεμά. Απλώνουμε το μείγμα στη στρώση καταΐφι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο.
Για το σιρόπι
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε το σιρόπι ενώ είναι ακόμα ζεστό.